1969 – Jos van Vliet als promotor van CNR records met onbekende zangeres bij Studio Lapershoek.


Herinneringen aan Radio Veronica

door Jos van Vliet

Begin 1967 zaten Lex Harding en ik aan boord van de Laissez Faire dat Radio Dolfijn uitzond op 227 meter. Ik was daar station manager. Het ging niet zo goed met dat station en de ultieme zender toen was natuurlijk Radio Veronica. Door mijn werkzaamheden voor de Crazy Rockers en de Tielman Brothers was ik bevriend geraakt met Jan van Veen.

Op een zeker moment vroeg Jan mij, of ik als nieuwslezer aan boord van de Norderney wilde werken. Als ik mij niet vergis, ben ik per 1 april 1967 in dienst getreden. De andere nieuwslezer was Hans Mondt. Hoogtepunt voor (alle) nieuwslezers was, als er programmabanden ontbraken, want dan kreeg de nieuwslezer ook eens de kans, om een programma te presenteren. In het weekend deed ik ook vanaf de boot op vrijdag- en zaterdagavond een liveprogramma van twee uur. Een van die programma's heette: Doe de week de deur uit.

Jos van Vliet  
Jan van Veen en Jos van Vliet (r) tijdens de reünie in 1999
 
   
   
   

In dezelfde tijd was ik ook manager van de Haagse popgroep Daddy's Act, die toen bij platenmaatschappij CNR een hit had met Eight days a week. Van die maatschappij kreeg ik het verzoek om promotion manager van hun poplabel Injection te worden en aangezien ik heel slechte zeebenen had, prefereerde ik een job aan land boven het nieuwslezer zijn aan boord. Willem van Kooten (Joost de Draaijer) vroeg, of ik misschien iemand kende, die mijn job wilde overnemen, waarop ik Lodewijk (Lex Harding) met Willem in contact heb gebracht.

Jos van Vliet - mei 2004
Foto’s: Stichting Norderney

Jos van Vliet overleed op 10 mei 2013.

 

Terug naar startpagina Memories/Herinneringen >

 


 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter